NKROP oversatte i 2022 den amerikanske behandlingsmanualen Integrated Dual Disorders Treatment (IDDT) til norsk og forvalter i dag distribusjonen av denne.
Manualen er et bidrag til fagfolk som skal yte integrert og samtidig behandling for mennesker med samtidig rus og psykisk lidelse (ROP).
For å gjøre manualen mer tilgjengelig for aktuelle fagmiljøer tilbyr NKROP en webinarrekke, bestående av seks webinarer med sentral tematikk hentet fra IDDT-manualen.
Om webinarene
Webinarene ligger tilgjengelig på NKROP sin YouTube-kanal.
Hvert webinar består av to deler, som hver har en varighet på ca. 45 min.
Første webinar
I det første og andre webinaret gir Lars Linderoth og Bård Grønstøl en grundig innføring i integrert behandling. De utforsker kunnskapsgrunnlaget og deler innsikt om hvordan man kan møte utfordringene knyttet til samtidig rus- og psykiske lidelser.
Webinar 1 - del 1: Innføring og kunnskapsgrunnlag
Webinar 1 - del 2: Innføring og kunnskapsgrunnlag
Andre webinar
Bård Grønstøl og Anne-Katrine Kroken tar oss med på en reise gjennom samspillet mellom behandlere. Hvordan kan vi som fagfolk støtte hverandre for å gi best mulig hjelp til personer med komplekse lidelser?
Webinar 2 - del 1: Hvordan spille hverandre gode?
Webinar 2 - del 2: Hvordan spille hverandre gode?
Tredje webinar
Lars Linderoth deler sin ekspertise om stadiebasert behandling. Hvordan kan vi tilpasse behandlingen etter hvor den enkelte bruker befinner seg i sin prosess? Hvilke kliniske intervensjoner gir best resultater?
Webinar 3 - del 1: Stadiebasert behandling og kliniske intervensjoner
Webinar 3 - del 2: Stadiebasert behandling og kliniske intervensjoner
Fjerde webinar
Tore Willy Lie gir oss innsikt i utredning og kartlegging av personer med samtidig rus- og psykiske lidelser. Hvordan kan vi identifisere behovene til disse sårbare gruppene?
Webinar 4 - del 1: Utredning og kartlegging
Webinar 4 - del 2: Utredning og kartlegging
Femte webinar
Lars Linderoth tar oss med inn i behandlingsplanleggingens verden. Hva må vi tenke på når vi skal planlegge behandling for ROP-gruppen og hvordan kan vi utvikle recoveryorienterte behandlingsplaner som gir håp og styrke til brukerne?
Webinar 5 - del 1: Behandlingsplanlegging og behandlingsplan
Webinar 5 - del 2: Recoveryorientert behandling
Sjette webinar
Lars Linderoth utforsker medikamentell behandling og hvordan vi kan ta vare på den fysiske helsen til personer med samtidig rus- og psykiske lidelser. Hva er de beste tilnærmingene?
Webinar 6 - del 1: Medikamentell behandling av personer med ROP-lidelser
Webinar 6 - del 2: Fysiske helseproblemer hos personer med ROP-lidelser
Om bidragsyterne
Lars Linderoth er lege og spesialist i psykiatri og rus og avhengighetsmedisin. Han har jobbet med integrert behandling i en årrekke både i ROP og FACT-team.
Bård Grønstøl er psykolog med spesialitet i klinisk voksenpsykologi. Arbeider ved ROP Vestfold hvor han har vært sentral i utviklingen av en egen sambehandlingsmodell for oppfølging og behandling av pasienter med alvorlige ROP-lidelser. Hans interessefelt er først og fremst fagutvikling i forhold til tverrfaglige/tverretatlige samhandlingsmodeller og i forhold til integrert behandling av rus og psykiske lidelser.
Tore Willy Lie har en bachelorgrad i psykologi, videreutdanning i rus, avhengighet og psykiske lidelse og mastergrad i psykisk helsearbeid. Lies interessefelt er kartlegging, utredning, integrert behandling, samt oppfølging, utvikling og bruk av nettbaserte/digitale ressurser som en del av kompetansehevingen.
Anne-Katrine Kroken er psykiatrisk sykepleier med master i psykisk helsearbeid. Tidligere teamleder i FACT-team, nå ressursperson for FACT i Innlandet og engasjert som rådgiver i NKROP. Kroken er kontaktperson vedrørende IDDT webinarene.
Målgruppe
Webinarrekken passer for alle ansatte som jobber med oppfølging og behandling av personer med samtidig rus- og psykisk lidelse (ROP), og ikke minst ledere som ønsker IDDT implementert i sin tjeneste.
Bestill IDDT-manualen
Vi anbefaler alle som er interessert i webinarrekken om å bestille IDDT-manualen.
På disse nettsidene finner du mer informasjon om IDDT