For å bli fulgt opp tilfredsstillende må kommunene og spesialisthelsetjenesten samarbeide tett og godt. De kan for eksempel utarbeide planer som gjør at en kan få rask hjelp ved kriser.
Hjelpeapparatet bør også bruke mobil/sms for å holde kontakt med den som sliter med rus og psykiske problemer. Å bruke "ambulante metoder" er også fornuftig. Det betyr blant annet at folk som arbeider i hjelpeapparatet har rutiner for eventuelt å komme på hjemmebesøk.
Når en oppholder seg på en institusjon, er det bra å opprettholde kontakt med kommunen en bor i. Da kan en bli skikkelig fulgt opp. Ender en opp med å bruke rusmidler under døgnbehandling, bør ikke det nødvendigvis føre til utskrivelse.
Denne anbefalingen vil være aktuell for …
- Helse- og sosialfaglig personell i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling innen spesialisthelsetjenesten
- Ansatte i NAV og sosialtjeneste
- Helse- og sosialfaglig personell i kommunehelsetjenesten
- Fastleger
- Helsepersonell og øvrige ansatte i fengslene
Aktuelle spørsmål
Spørsmål kan være en del av svaret
Gode spørsmål kan gi deg et bedre og mer tilrettelagt tilbud. Lag din egen liste med viktige spørsmål, skreddersydd din spesielle situasjon. Denne listen kan du for eksempel ta med deg i møtet med ansatte i helse- og sosialtjenesten.