Ungdom og psykisk helse
Noen er gamle og noen er nye av utfordringene som møter unge i dag. Dét er utgangspunktet for en ny bok om ungdom og psykisk helse.
![](https://rop.imgix.net/b6446189c56e40dba427968ae055d221/6f1bcc8fef354946ae313748eb7f68ca.jpg?w=200)
Ungdomstiden i dag er intens, spennende og overveldende, slik den har vært for tidligere generasjoner. Unge nå til dags har utfordringer og belastninger som er like gamle som menneskeheten, men de har også vansker som er preget av den unike tidsånden og kulturelle virkeligheten de vokser opp i, skriver redaktørene av boka Ungdom og psykisk helse.
Boka tar for seg de mange endringene ungdomstiden bringer med seg, både kroppslig, psykologisk og sosialt. Den kartlegger hvordan ungdommene som vokser opp i dag, forteller at de har det.
Vanlige psykiske vansker
De ulike kapittelforfatterne belyser faktorer som påvirker sårbarhet og robusthet blant unge, og diskuterer de vanligste psykiske vanskene.
Ungdom og psykisk helse er aktuell for helsearbeidere og lærere som er i kontakt med unge, men også for foreldre og ungdommer som selv ønsker å forstå denne livsfasen bedre.
Boka har tre redaktører. Lars Ravn Øhlckers, psykologspesialist og psykologfaglig rådgiver ved Klinikk for barn, unge og rusavhengige i Helse Stavanger. Ove Heradstveit, psykologspesialist og forsker ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU Vest) og ved Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest (KORFOR) ved Helse Stavanger. Liv Sand er psykologspesialist og poliklinikkleder for BUP Hinna ved Klinikk for barn, unge og rusavhengige i Helse Stavanger.
Lars Ravn Øhlckers, Ove Heradstveit og Liv Sand (red.), Ungdom og psykisk helse, Fagbokforlaget, 334 s.