Mat for god helse
Den nye utgaven av boka Mat og helse er for alle som skal drive helsefremmende og forebyggende arbeid knyttet til mat, måltider, ernæring og helse.

Mat og helse tar for seg helseproblemer som har med kostholdet vårt å gjøre, og de utfordringene helseproblemene gir. Boka peker på de store sosiale ulikhetene i ernæring, fysisk aktivitet og helsetilstand, og diskuterer politikkens konsekvenser for befolkningens kosthold. Forfatter Bjørg Korsnes går også gjennom hvilke konsekvenser mangelfull ernæring kan ha for fysisk og psykisk helse.
Boka inneholder kapitler om kosthold og helse, mat og måltider, de ulike matvarene og næringsstoffer. Den gir også oversikt over ulike pedagogiske hjelpemidler til å bygge opp et helsevennlig kosthold.
Forfatter Bjørg Korsnes er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som høgskolelektor ved grunnskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.
Mat og helse, 238 s., Cappelen Damm