Brukersperspektiver i sosialt arbeid
Hvordan kan vi forstå og vurdere ulike sosiale problemer når det finnes lite dybdelitteratur om ulike sosiale problemer og brukerperspektiver?
I denne boka viser Chudasama hvordan sosialarbeidere stadig har fått nye arenaer for utøvelse av sitt arbeid for å begrense sosiale problemer, og at erfaringskunnskap kan tilføre nye perspektiver og ideer til både kvalitetsforbedring og hjelpetiltak til den enkelte.
Boka henvender seg til de som jobber eller ønsker å jobbe i en kompleks og allsidig rolle som sosialarbeider. Formålet er å bidra til større innsikt i og forståelse av sosiale utfordringer hos forskjellige brukergrupper. Boka kan sees på som en slags oppdatert versjon eller supplement til Chudasama sin tidligere lærebok, Brukermedvirkning og sosialt arbeid fra 2017.
Boka tar blant annet for seg
- hvorfor er brukerens perspektiv relevant og viktig?
- sosialarbeiderens brede kunnskap, kompleks og allsidig
- brukermedvirkning, rettigheter og plikter
- ROP-brukere, hvordan bidra til sammenhengende og koordinerte tjenester?
- dårlige levekår gir dårligere psykisk og fysisk helse
- frafall fra utdanning
- praktisk og forskningsbasert kunnskap om sosiale problemer fra brukerperspektivet
- hvordan fagområdet drar veksler på både fagkunnskap, etikk, brukerens og den profesjonelles personlighet og praktiske erfaringer som sosialarbeider
Boka tar i hovedsak for seg sosialt arbeid med ulike brukergrupper på individnivå, og berører i liten grad samfunnsnivået. Den gir innblikk i mangfoldet av sosialt arbeid i praksis, og passer godt som en generell innføringsbok eller som pensumbok for bachelor- eller videreutdanninger med sin spesifikke kunnskap om ulike brukergrupper.
Kort om boka
Tittel: Brukerperspektiver i sosialt arbeid
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Sider: 308
Utgivelsesår: 2022