Fastlege/legevakt kan informere om det finnes et Ambulant Akutteam i ditt område. De vil også hjelpe deg med kontakt om nødvendig. Dette gjelder også om du er pårørende til en som trenger hjelp.
For medisinsk nødhjelp ring 113.
Hjelpetelefoner og instanser du kan kontakte
Alarmtelefonen for barn og unge: 116 111 er en telefon for barn som blir utsatt for omsorgssvikt, vold og overgrep. Også voksne som er bekymret for barn og unge kan ta kontakt.
Alternativ til vold: er et profesjonelt behandlingstilbud til voksne og ungdom som utøver vold. ATV har også tilbud til voksne, barn og ungdom som har vært utsatt for vold i familien.
Barn og unge pårørende: 90 90 48 48 tilbyr hjelp via telefon, chat og e-post. Se nettsiden for åpningstider.
Barnevernvakt: Kontaktinformasjon til barnevernvakt i din kommune. Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra. Har du en magefølelse på at barnet ikke har det bra, bør du kontakte barnevernet.
Barnavrus.no er en anonym chat for barn i alle aldre, som drives av organisasjonen Barn av rusmisbrukere.
Bipolarlinjen: 21 99 65 00 Bipolarlinjen er en støttetelefontjeneste for mennesker med bipolare lidelser og pårørende, og betjenes av likepersoner. Tjenesten er gratis og åpen for alle.
Dopingkontakten: 800 50 200 er en telefon for deg som har spørsmål om doping. Du kan også sende de epost eller chatte.
Fjernbasert spillbehandling. Gratis fjernbasert behandling til spilleavhengige. Tilbudet er til deg med pengespill eller dataspillproblemer og det er 18-års aldersgrense for å delta. Du tar selv kontakt og trenger ikke henvisning fra lege.
Forbundet for transpersoner er en interesseorganisasjon for alle mennesker som har et transtalent, og som i dag samlet sett gjerne kalles transpersoner. De kan formidle rådgivning og hjelp til å løse familie- og/eller sosiale utfordringer.
Gatejuristen er et landsdekkende tilbud, som tilbyr gratis rettshjelp til folk som har eller har hatt rusproblemer.
Hjelpekilden er en frivillig organisasjon som bistår mennesker med bakgrunn fra lukkede eller strenge religiøse miljøer. De bistår gjennom likepersonsarbeid for mennesker i bruddprosesser, rådgivning og kompetanseheving i hjelpeapparatet, informasjonsarbeid overfor offentligheten og dialogarbeid i religiøse grupper/ trossamfunn.
Hjelpelinjen: 800 800 40. Tilbud for både de som har problemer med pengespill eller dataspill, og for pårørende. Du kan også kommunisere med de på anonym chat.
ifengsel.no - en chat for barn som har mamma eller pappa i fengsel. Er du en av mange tusen barn og unge som har en mamma eller pappa i fengsel eller hjemmesoning? Da er dette chatten for deg. Her kan du snakke om hva du vil – og være helt anonym.
Kirkens SOS' krisetelefon: 22 40 00 40 er en døgnåpen krisetelefon for mennesker som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og for den som tenker på å ta sitt eget liv. Alle som ringer krisetelefonen vil bli møtt med forståelse og aksept. Kirkens SOS har også en anonym chat på sine nettsider https://www.soschat.no/, den er åpen på kveldstid.
Kompasset (Blå Kors) tilbyr terapi og rådgivning til unge mellom 14 og 35 år som har vokst opp med foreldre med alkohol- eller andre rusproblemer. Det trengs ikke henvisning. De tilbyr også nett-terapi.
Kriminalomsorgens informasjonstelefon for pårørende og for de som skal gjennomføre straff: 404 388 88. Hit kan du ringe anonymt og få svar på generelle spørsmål du har om straff og straffegjennomføring.
Krisesenteret er et tilbud til deg som er utsatt for vold eller overgrep fra en partner, familie eller andre du har et nært forhold til. Du trenger ikke å være i akutt krise for å få hjelp på krisesenteret. Sentrene tilbyr beskyttelse, sikkerhet, råd og veiledning til kvinner, menn og barn. Finn senteret nærmest deg.
Ivareta - pårørende berørt av rus: 800 40 567 er bygget på likemannsarbeid, det vil si at de som betjener akkurat samtalen skal ha god kunnskap og erfaring om det å være pårørende. Her kan du få svar på konkrete spørsmål og utløp for bekymringer og frustrasjon.
LPPs rådgivningstelefon for pårørende: 22 49 19 22 drives av Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse og rus, og tilbyr rådgivning om pårørendes rettigheter og behov.
Mental Helses hjelpetelefon: 116 123 er en døgnåpen telefon- og nettjeneste for alle som trenger noen å snakke eller skrive med. Taster du 2 når du ringer, så kommer du til Foreldresupport, som er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen.
Rusinfo: 915 08 588 er en landsdekkende opplysningstjeneste om rus og hjelpetiltak. Alle som tar kontakt med tjenesten er anonyme. Både rusbrukere selv, pårørende og profesjonelle er velkomne til å ta kontakt. Rusinfo har også en chat og du kan sende inn spørsmål.
Rådgivning om spiseforstyrrelser: 948 17 818 er en telefontjeneste for råd, veiledning og informasjon om spiseforstyrrelser. De har også en egen chat.
Sanitetskvinnenes veiledningssenter er en gratis veiledningstjeneste for pårørende til mennesker med rus og psykiske lidelser. Som pårørende kan du oppleve store belastninger, og målsettingen med sentrene er å bidra til økt livskvalitet og mestring. Veiledningen gis gjennom gruppesamtaler og individuell samtale.
Tidlig oppdagelse og behandling av psykoser: 51 51 59 59 gir råd og veiledning dersom du er bekymret for at du selv eller noen du kjenner har psykiske problemer.
Vold- og overgrepslinjen: 116 006 er en hjelpelinje for alle som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner.