Spesialisthelsetjenesten og kommunene må ha gode rutiner for samarbeid i alle deler av behandlingen. Individuell plan er viktig her. Den bør brukes aktivt når en skal beskrive hva slags oppfølging pasienten bør få, for å samordne innsatsen og avklare ansvar.
Noen personer som både sliter med rus og plages av psykiske lidelser har store problemer med selv å finne fram i helsevesenet slik at de kan få behandling. Dessuten kan mange ha vanskeligheter med å ta i mot og gjennomføre tradisjonell behandling. Å fungere godt i hverdagen er en stor utfordring for mange.
For bedre å kunne hjelpe personer med slike store problemer har det blitt opprettet oppsøkende samhandlingsteam flere steder i landet. I disse teamene er det fagfolk fra både spesialisthelsetjenesten og kommunene.
Denne anbefalingen vil være aktuell for …
- Helse- og sosialfaglig personell i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling innen spesialisthelsetjenesten
- Ansatte i NAV og sosialtjeneste
- Helse- og sosialfaglig personell i kommunehelsetjenesten
- Fastleger
Aktuelle spørsmål
Spørsmål kan være en del av svaret
Gode spørsmål kan gi deg et bedre og mer tilrettelagt tilbud. Lag din egen liste med viktige spørsmål, skreddersydd din spesielle situasjon. Denne listen kan du for eksempel ta med deg i møtet med ansatte i helse- og sosialtjenesten.