Ulik tilgang
Det er i dag ulik tilgang til musikkterapi, både i kommunale og fylkeskommunale tilbud og tjenester, i spesialisthelsetjenesten og i kriminalomsorgen.
Samarbeidet mellom NKROP og Polyfon skal bidra til at helse- og solsialtjenestene og brukerne får økt kjennskap til musikkterapi som en kunnskapsbasert behandlingstilnærming. Herunder musikkterapi som nyttig praksis for god brukermedvirkning.
- For NKROP som nasjonal kompetansetjeneste er det viktig med en bred faglig forankring og deltagelse i ulike faglige nettverk. Musikkterapi er et spennende fagfelt med høy evidens. Med dette samarbeidet skapes nye faglige relasjoner. Vi er glade for denne samarbeidsavtalen uttaler leder ved NKROP, Bjørn Stensrud
Nettverkssamarbeid
Samarbeidet innebærer at NKROP inviteres inn som observatør i aktuelle fora i regi av Polyfon, slik at kompetansetjenesten får økt kjennskap til arbeidet i kunnskapsklynga. Tilsvarende inviteres representanter for Polyfon inn til aktuelle fora i NKROP.
Polyfon skal videreutvikle sitt klyngesamarbeid for utvikling av musikkterapi som fagfelt og praksis, og vil bidra aktivt med faglige råd og innspill til NKROP.
Samarbeidet bygger på et felles verdigrunnlag med vekt på brukermedvirkning, recovery, integrerte tjenester og samhandling.
Kunnskapsspredning
Aktuelle samarbeidsområder for samarbeidspartnerne vil være informasjonsarbeid, undervisning og forskning.
Videre vil partene informere hverandre og sine medlemmer om aktuelle seminar og konferanser som kan være av gjensidig interesse.
NKROP har allerede inkludert musikkterapi i undervisningsvirksomhet som kompetansetjenesten bidrar i. Samarbeidet med Polyfon vil bygge videre på dette arbeidet.
Partene ønsker i fellesskap å samle, drøfte og formidle faglige erfaringer, brukererfaringer og forskning, samt synliggjøre aktuelle politiske konsekvenser.
- Jeg håper vi får på plass en jevnlig dialog som kan bidra til at flere i tjenesteapparatet får økt kunnskap og inspirasjon til å jobbe videre med musikkterapi, avslutter Stensrud.