Vi søker en godt kvalifisert fagperson til ph.d.-prosjektet: Samskaping av psykiske helsetjenester i Nord-Gudbrandsdal. En forskningsbasert evaluering med perspektiver fra brukere/pasienter, pårørende og ansatte i tjenestene.
Om prosjektet
Samarbeid og samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunen er en utfordring når det gjelder de psykiske helsetjenestene i Norge. Det er mange tjenester i kommunen og spesialisthelsetjenesten, og tjenestene framstår ofte som lite koordinerte og integrerte. Samtidig er det manglende kunnskap om hvordan en kan organisere psykiske helsetjenester i rurale regioner slik at de framstår som tilgjengelige og med god kvalitet. I dette forskningsprosjektet vil en følge en prosess i en rural region der en har organisert de psykiske helsetjenestene ut fra statlige føringer.
Formålet med forskningsprosjektet er å følge utprøvingen av en ny tjenestemodell innenfor psykiske helsetjenester i et ruralt område. Dette innebærer å innhente erfaringer fra både tjenesteaktører, brukere/pasienter og pårørende. På bakgrunn av denne kunnskapen er målet å videreutvikle de psykiske helsetjenestene når det gjelder tilgjengelighet og kvalitet. Det er også et formål å identifisere viktige komponenter for samhandling og integrerte tjenester.
Arbeidssted og tilknytning
Som stipendiat vil du ansettes ved Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse i Sykehuset Innlandet HF. Her vil du inngå i en forskningsgruppe bestående av ca. 10 stipendiater, 5 postdoktorer, 6 seniorforskere og øvrige forskningsnettverk. Gruppen driver forskning innenfor områdene rus og psykisk helse.
Det forventes at du søker opptak på doktorgradsprogrammet "Helse og Velferd" ved Høgskolen i Innlandet. Stillingen er et engasjement i 100% stilling med 3 års varighet. Etter avtale kan stillingen om ønskelig kombineres med en klinisk stilling–inntil 25%. Stipendperioden forlenges da tilsvarende (inntil 4 år).
Her finner du mer informasjon om stillingen og mulighet til å søke på den