Det som da het PUT Asker og Bærum fikk tildelt midler fra daværende RKDD (Nå Nasjonal ROP-tjeneste). Hovedmålet var å implementere ROP-retningslinjen.
Dette ville de gjøre gjennom å operasjonalisere og tilpasse de ulike anbefalingene i retningslinjen for målgruppen, som var ROP-pasienter mellom 15-30 år, og gjennom å finne en integrert behandlingstilnærming som tok hensyn til formelle krav i prosedyrer og retningslinjer, men samtidig ga rom for skreddersøm og fleksibilitet.
Etter en omorganisering er nå enheten blitt ROP-poliklinikk for Asker, Hurum og Røyken, med ROP-pasienter i alle aldersgrupper.
– I omorganiseringen har vi hatt ROP-retningslinjen tungt med oss. Vi har vært opptatt av å ikke bli en ren ruspoliklinikk. Vi ønsker ikke at ROP-pasientene i vårt opptaksområde (Asker, Røyken og Hurum) skal måtte forholde seg til to ulike behandlingssystemer (rus og psykiatri). Vi ønsker en integrert behandling og er staffet for å kunne behandle alle varianter av psykisk lidelse i tillegg til ruslidelser. Vi har tro på at dette skal bli et bra tilbud til pasientene, og vi er nå i en oppstartsfase i forhold til de pasientene som er over 30 år. Vi regner med at denne organiseringen er fremtiden for poliklinisk behandling av ROP-pasienter. Erfaringene fra prosjektet har vært gode og alle tiltakene er nå implementert praksis, skriver prosjektgruppen i rapporten som du kan lese under.