ROP Vestfold er et samhandlingsteam som ble opprettet i april 2013 med mål om å oppnå bedre samhandling og styrke tilbudet til personer med samtidig alvorlig psykisk lidelse og ruslidelse. I og med at ROP-teamet har en lignende målgruppe som ACT-teamene og arbeider etter mange av de samme kriteriene, var det ønskelig at ROP-teamet ble evaluert på en tilnærmet lik måte som ACT-teamene.
Vi har lite kunnskap om nytteverdien av andre typer samhandlingsmodeller enn ACT og FACT, og i den forbindelse er det interessant å evaluere ROP Vestfold som er en annen type samhandlingsmodell. Det er interessant å undersøke om nytteverdien av denne måten å organisere og drive samhandling på også gir tilsvarende resultater som ACT-teamene.
Formålet med prosjektet er å undersøke om ROP-teamet har nådd målgruppa, hvilke tjenester de gir, og om pasientene har fått et bedret forløp (bedre psykisk helse, mindre rusproblem, bedre fungering, færre innleggelser, bedre kontakt med helsetjenestene, bedre livskvalitet) ved oppfølging i ROP-teamet.
ROP Vestfold blir fulgt i tre år og pasienter som ble inkludert i teamets første driftsår i tre år. Både kvalitative og kvantitative metoder. Observasjonsstudiedesign. Kvalitative intervjuer, registerdata. Datainnsamlingen vil sluttføres i 2018.